fbpx
Scroll Top

Край на „Зелените“ сертификати в Обединеното кралство

Британското правителство потвърди в сряда, 19 януари, че въведените изисквания за „зелен“ сертификат при достъп до спортни събития, концерти и нощни клубове, ще бъдат отменени от 27 януари 2022. Министър-председателят Борис Джонсън обяви също, че на тези места, използването на маски няма да има задължителен характер, макар в някои случаи това да бъде препоръчително.

Припомняме, че сертификатите за завършен ваксинационен цикъл или отрицателен тест, бяха задължителни при посещаване на събития с повече от 4 000 посетители на открито и нощни клубове с над 500 посетители в Обединеното кралство през декември след резкия ръст на заразени с варианта Омикрон.

Майкъл Кил, изпълнителен директор на Асоциация Night Time Industries споделя пред theticketingbusiness.com:

„Приветстваме премахването на ограниченията. Сериозните загуби по време на фестивалния сезон и рязкото намаляване на парични потоци към нашия сектор го поставят в изключително крехко състояние – всички ние със сигурност ще имаме нужда от финансова подкрепа, за да се възстановим. Експертите в областта считат, че ще отнеме няколко години, преди развлекателният сектор да достигне предпандемичните си нива. По тази причина е важно правителствата да не смятат, че само заради отпадането на рестрикциите всичко ще бъде наред – всички заети в този бизнес ще имат нужда от допълнителна финансова подкрепа.“

Шотландия също съобщи, че ограничителните мерки, включително ограничаване капацитета на местата и спазване на физическа дистанция при провеждане на събития, отпадат от понеделник. Първият министър на областта сподели, че „ваксинационната програма и всички положени усилия улесняват взимането на подобно решение“.

Това решение, взето на Острова – една от най-активните за развлекателния бизнес територии, дава надежда на организаторите на събития в целия свят, че след изключително трудният двугодишен цикъл за тази индустрия, скоро бъдещите планове за събития ще могат да се правят с по-голяма категоричност и стабилност. От Fest Team вярваме, че изтощителният период и за феновете, и за промоутърите, на ограничения и постоянна промяна в датите на концертите и фестивалите е към своя край.

Виж календар със събития на Fest Team за 2022 тук – очакваме те с нетърпение 🙂

Източник:
Covid Passes in England to be Scrapped from Thursday Next Week, theticketingbusiness.com, 19.01.2022