fbpx
Scroll Top

Легeндарната дива Омара Портуондо отново в София
K
убинската певица на Buena Vista Social Club с прощален концерт в България на 12 юни в Зала 1 на НДК 

Автентичната гранд дама на кубинската музика и неофициален посланик на Хавана по света, Омара Портуондо идва за концерт в София на 12 юни в Зала 1 на НДК. Харизматичната певица и символ на неизчерпаема енергия и емоция тръгва на ново световно турне с името VIDA, част от което става и България, а билетите влизат в продажба в петък, 17 март в мрежата на ticketstation.bg.

Плодотворната, повече от 60-годишна, творческа кариера на кубинската Едит Пиаф е изпълнена с многобройни отличия и признания, включително и награда Грами за най-добър албум. През 2009 г. тя получава латино Грами за албума си Gracias, но забележителното е, че тя става и първият кубински изпълнител, който печели тази престижна награда. През 2021 г. Омара е удостоена с наградата Songlines Pioneer Award, a през 2022 г. – изнася концерти в Карнеги Хол в Ню Йорк и оглавява Световния музикален фестивал в Осло.

Неизчерпаемата енергия на кубинската изпълнителка продължава да впечатлява критиката и публиката и Омара и до днес не слиза от световните афиши. През 2023 г. непреходната Омара Портуондо планира да посети Мексико, Бразилия, САЩ и Европа.

Звездата на Омара изгрява през 50-те години на миналия век, но докато ранните ѝ записи я правят звезда в Куба, участието ѝ в албума и в документалния филм The Buena Vista Social Club фокусират международното внимание върху нея. А соловият ѝ албум The Buena Vista Social Club Presents Omara Portuondo, издаден през 2000 г., затвърждава статута ѝ на един от най-големите музикални посланици на Куба.

Концертът на кубинската звезда в София е на 12 юни в Зала 1 на НДК, част от световното турне VIDA и е по покана Fest Team.

А билетите за концерта на легендарната кубинска певица влизат в продажба от петък, 17 март и са на цени от 66  до 140 лв. в мрежата на Ticketstation.