fbpx
Scroll Top

Сър Том Джоунс отново в България
Уелската легенда с концерт на 19 юни в Зала 1 на НДК

Легендарният уелски изпълнител сър Том Джоунс продължава да се радва на популярност по цял свят, завладявайки публиката с вечната си дискография от хитове и неизчерпаемия си талант и харизма. Със забележителната си кариера, продължаваща повече от шест десетилетия, Джоунс е смятан за един от най-великите певци на всички времена, продал над 100 милиона плочи и получил множество награди.

Концертът на звездата в София е на 19 юни в Зала 1 на НДК, част от световното турне на Том Джоунс „Аges and Stages“ и е по покана Fest Team и Live Nation.

Въпреки че е добре познат с хитове като “Sex Bomb”, “Delilah”, “Mama Told Me Not to Come”, “Green, Green Grass of Home”, които се знаят наизуст от няколко поколения меломани, той е преди всичко разнообразен изпълнител с истинска ритъм енд блус душа.

Кариерата му е изпълнена с многобройни отличия и признания, включително ценното рицарско звание от кралица Елизабет II през 2006 г. „сър“, множество награди BRIT, награда Silver Clef, престижната награда на Music Industry Trusts и награда Hitmaker от Залата на славата на авторите на песни в САЩ. Том Джоунс участва и във филмови продукции – като „Mars Attacks“ на Тим Бъртън и „Playhouse Presents: King of The Teds“ за Sky Arts. Наред с турнетата и новите записи, Джоунс продължава да бъде и активен играч в индустрията като дългогодишен треньор на The Voice UK и като ценен участник в различни събития и предавания като 25-ата годишнина на MusiCares и наградите Грами, както и много други за благотворителни каузи. Автобиография му „Over The Top And Back“ е абсолютен бестселър, а издаденият през 2021 г. албум „Surrounded By Time“ го направи най-възрастния певец, заемащ място Номер 1 в класацията за официални албуми на Обединеното кралство с албум с нов материал, изпреварвайки Боб Дилън.

Сър Том Джоунс стои стабилно на историческо място с музиката си в България и по света като един от най-успешните артисти на всички времена, преминавайки през музикални епохи и жанрове, пресичайки класовите разделения и привличайки всички полове и възрасти и почитателите му в у нас ще имат още една възможност да станат част от спектакъла на уелската легенда.

За повече актуална информация и новини, събитието във фейсбук е тук.
А билетите за концерта на Сър Том Джоунс влизат в продажба от 23 февруари, 12:00 и са на цени от 99 до 180 лв. в мрежата на Ticketstation.