fbpx
Scroll Top
Андреа Бочели празнува 30 години кариера с концерт в София

Маестро Андреа Бочели ще пее на стадион „Васил Левски“ на 14 септември

Андреа Бочели, най-обичаният тенор в света и най-продаваният изпълнител на класическа музика, ще отпразнува 30 години невероятна кариера през 2024 г. По този повод маестро Бочели се завръща в България по покана на Fest Team и Charm Music за уникален концерт под звездите на 14 септември /събота/ на стадион „Васил Левски“ в София.

През последните три десетилетия емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот. Българската публика ще има възможност да стане свидетел на грандиозен концерт на маестрото това лято, тъй като София е включена в юбилейното турне за 2024, посветено на постиженията на артиста. Билетите за уникалната музикална вечер с Андреа Бочели влизат в продажба в мрежата на ticketstation.bg още този петък – 08 март.

Признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Franco Corelli и за първи път става известен, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и така Бочели печели успешно както любителите на операта, така и тези на поп музиката.

През годините маестро Бочели чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. Още албумът „Romanza“ от 1997 е един от най-продаваните албуми на всички времена, а „Sacred Arias“ от 1999 е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. Албумът „Sì“ дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя – Матео Бочели. Последният албум „Believe“ от 2020 г. е един вид „духовна автобиография“, която съчетава свещени песни и песни, които говорят на душата. Той съдържа добре познати популярни песни (от „You’ll Never Walk Alone“ до „Amazing Grace“), както и оригинални песни – композирани от самия Бочели и Енио Мориконе. През 2021 г. Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство: изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътуване от базиликата „Свети Петър“ в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. „Пътуването – Андреа Бочели“ се превръща и в популярен телевизионен документален филм, който се фокусира върху културното и духовното пътуване на артиста.

Билетите за грандиозния спектакъл на стадион „Васил Левски“ в София влизат в продажба на 08 март в мрежата на ticketstation.bg.