fbpx
Scroll Top
DUBIOZA KOLEKTIV с изненадваща визита в София следващата седмица
Бандата празнува 20 години на сцена с голям концерт и у нас на 5 юли

Ска, пънк, реге, политика, ракия, социални текстове и балкански ритми – това е DUBIOZA KOLEKTIV, която България познава и обича. Малко повече от месец преди големия концерт на ексцентричната босненци у нас на 5 юли, DUBIOZA KOLEKTIV идват в София на кратка планирана промо визита с елементи на изненада.

Празнуване на кръгла годишнина – 20 години откакто са на сцена и актуален албум – Agrikultura, серия от медийни изяви и импровизирана среща с фенове са сред планираните от музикантите от Босна и Херцеговина активности за дните от 19-ти до 21-ви май в столицата. Жълто-черната седморка е като самозахранващо се динамо и трите ѝ дни в България са запълнени с ангажименти.

Шарената шайка гостува в радио Z-Rock за мини концерт на живо в ефир в петък, на 19 май, в следобедния блок с водещ Краси Москов, вечерта участва в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по бтв, а веднага след телевизионната си изява, музикантите ще влязат в ролята и на бармани в Строежа в една от най-силните вечери за клуба – петъчната. На другия ден DUBIOZA KOLEKTIV ще се появят в сутрешните тв блокове, а следобедните часове за запазени за срещи с феновете им, случайни късметлии и нищо неподозиращи гости и жители на столицата.

Точна информация за часа и мястото на тези срещи – без подготовка и без предварителни билети, може и да се появи в интернет пространството в дните преди събота, 20 май, затова следете социалните мрежи на бандата, Строежа и Fest Team.

Припомняме, че любимата босненска група на България, DUBIOZA KOLEKTIV, ще направи голям хедлайн концерт на 5 юли 2023 г. на откритата сцена на Aрена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина по покана на Строежа и Fest Team и интензивните ѝ дни в България в края на идната седмица са свързани с неговата промоция. Билетите за концерта на DUBIOZA KOLEKTIV  на 5 юли в Арена София са в продажба в мрежата на  TICKETSTATION.BG.

Събитието във Фейсбук е тук: https://fb.me/e/29amjwVal

DUBIOZA KOLEKTIV е създадена през 2003-та година, като оттогава насам се превръща в една от най-популярните съвременни банди, идващи от Балканите. Авангардният им стил се характеризира като „кросоувър“ с елементи на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански мотиви. Текстовете им са на теми мир, разбирателство, толерантност, критика срещу бюрокрацията и политически фигури, против ксенофобията. Техните концерти се радват на добър отзвук, далеч извън региона и бандата осъществява ежегодни турнета в почти всички държави в Европа, участия на големи фестивали като Glastonbury (Великобритания), Roskilde (Дания), Sziget (Унгария) и много други; турнета в Щатите, Австралия и Индия, дори лайв в Колумбия. Прави самостоятелни концерти в арените в Белград, Загреб, Пула. Неминуемо и този в София, който ще се проведе на 5 юли, следващата година ще бъде от най-мащабните концерти на артистите от Босна.