fbpx
Scroll Top

Fest Team и Искам бебе отново заедно за Живот от нота

Организациите продължават кампанията за набиране на средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Към разнообразната си програма от събития, тази година Fest Team отново представя като неделима част от забавленията и дългосрочен ангажимент към различни благотворителни дейности и обществено значими каузи в България чрез своята социално-отговорна политика.

Промоутърската компания и фондация Искам бебе продължават кампанията Живот от нота за набиране на средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Средствата, събрани в рамките на благотворителната кампания – „Живот от нота“ на FEST TEAM, в партньрство с ИСКАМ БЕБЕ, ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на медицинските критерии на държавния фонд „Инвитро“ и ежедневно се обръщат за помощ към фондацията. Дарението ще финансира изследвания и терапии, съпътстващи инвитро процедури на семейства, борещи се за бебе.

Fest Team се ангажира да полага системни, многообразни и устойчиви усилия за по-добро и проспериращо бъдеще за всички чрез своята социално-отговорна политика като ангажира екипа и публиката си.

„Докато осигуряваме най-атрактивните артисти и най-приятните начини за забавление за публиката на нашите фестивали и концерти, ние от Fest Team бихме искали да успеем и да я увлечем с мисии и идеи, в които екипът ни вярва. Желанието ни е да интегрираме личните си социални ангажименти и тези на хилядите посетители на наши събития в работеща система за различни благотворителни инициативи. Вярвам, че много хора ще разпознаят в каузата на Искам бебе – Живот от нота, като своя,“ казва Стефан Еленков, изпълнителен директор на Fest Team.

За ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ”

Фондация Искам бебе са инициатори за създаването на държавен инвитро фонд и са провели повече от 45 общински инвитро програми в различни партньорства. На тях дължим национална програма за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Мария Янева, председател на фондация Искам бебе споделя: Демографският срив е един от глобалните проблеми на цяла Европа. Но за България това е един от решаващите въпроси дали изобщо ще ни има утре. Затова сме убедени, че борбата за всеки човешки живот и за всяко бъдещо българско дете е повече от нужна. В България има повече от 145 000 двойки, които се нуждаят от асистирана репродукция, за да заченат дете. А според медицинските специалисти, от година на година броят им става все по-голям.  Ние вярваме, че едва ли има по-голяма радост за едно семейство от това в дома му да се чуе така чаканият детски плач. И нашата подкрепа не е само на думи или с епизодични участия. С каузата са ангажирани всички членове на организацията ни.“

Сред най-големите заслуги на Искам бебе е и участието им в разработката на национална програма в подкрепа на Донорството на яйцеклетки и сперматозоиди през 2010, те основават устойчива дарителска програма и непрекъснато привличат  не само лични, но и корпоративни дарители. През 2019 година стартира проект „Безплатен Кабинет по Репродуктивно здраве“ във Враца. През 2020 година – такъв кабинет заработва и в Перник. В момента се водят преговори с още три общини за продължаване на този успешен проект. В разгара на ковид-пандемията, стартира и издаването на първото и единствено списание за репродуктивно здраве „Искам бебе“, което се разпространява безплатно онлайн и в 3000-5000 тираж в цялата страна.

Fest Team вярва, че мисиите и точните каузи трябва да се подкрепят мотивирано, финансово и с честно сърце и се присъединяват към каузата на фондацията като правят дарението практично и максимално улеснено. Всеки потребител, който вярва в тази кауза и иска да подкрепи мисията на „Искам бебе“ може да го направи като последна стъпка и със по време на покупка на билет за събитията на Fest Team на www.ticketstation.bg. Дарението не изисква допълнителна регистрация или данни и става незабавно в процеса на пазаруване на билети, а Fest Team планира лято, изпълнено с музика и много събития, от които да избираш – разгледай всички събития на festteam.bg/events 🙂

Дарявайки избрана от Вас сума, Вие помагате на семействата с репродуктивни проблеми в България да сбъднат мечтата си за свое дете и подкрепяте каузата на фондация ИСКАМ БЕБЕ.

Заедно можем да помогнем да се раждат повече желани деца в България!