fbpx
Scroll Top
Ed Sheeran: +-=÷x Tour
Често задавани въпроси

Непосредствено преди пускането на билетите в продажба, феновете ни задават много въпроси, свързани с концерта и начините за покупка на пропуски. Съставихме това ръководство, за да Ви помогнем да се ориентирате през процеса. Работим усилено, за да направим всичко възможно, билетите да попаднат само в ръцете на истински фенове.

ПОКУПКА НА БИЛЕТИ

Организаторите на концерта на Ed Sheeran се ангажират да се борят с неетичното вторично издаване на билети и препродажба. Затова, за турнето през 2024 г. се прилага политика за поименно закупуване на билети, продавани САМО чрез одобрени платформи за продажба на билети. За България, единствената одобрена платформа  за продажба е www.ticketstation.bg. Билети се предлагат само онлайн.

За да направим процеса на закупуване на билети по-лесен и бърз, можете да попълните формуляра за бърза регистрация на адрес edsheeran.ticketstation.bg/ преди началото на официалните продажби. По този начин, данните Ви ще бъдат автоматично заредени без забавяне, когато билетите влязат в продажба.

Попълването на формуляра не е задължително, за да закупите билет. Формулярът ще бъде активен от 12:00 ч. на обяд на 20 октомври до 23:59 на 25 октомври 2023 г.
Датата на пускането на билети в продажба е 10:00 ч., 26 октомври 2023 г.

Попълвайки формуляра с подробности за клиента ще:

 • Получите лично информация за условията за купуване на билет и посещение на концерта.
 • Ускорите и улесните процеса на закупуване на билети след пускането им в продажба.

С началото на продажбите, всички клиенти ще бъдат насочени към автоматизирана опашка за регулиране на трафика. Повече информация можете да прочетете в секция „Други въпроси“.

След като успешно закупите Вашите билети, ще получите потвърждение по имейл в рамките на 24 часа като доказателство за покупката. Това НЕ е Вашият билет.

Ще получите билетите си на същия мейл адрес, от който сте направили покупката, 14 дни преди началото на събитието.

Билетите са ПОИМЕННИ. При закупуването на повече от един билет, трябва да въведете имената на всеки един посетител на концерта. НЕ въвеждайте многократно своето лично име. Имайте предвид, че всеки билет ще визуализира имената на Основния купувач, както и на притежателя на билета.

Ако сте закупили билети за повече от едно лице, при пристигането на шоуто ще трябва да влезете ЗАЕДНОкато група и да представите своите билети в присъствието на Основния купувач (Lead Purchaser).Основният купувач ще трябва да предостави и документ за самоличност със снимка, който да съответства на името на билетите.

Основен купувач е лицето, закупило билетите. Основният купувач (Lead Purcahser) предоставя своите имена, мейл, телефон и дата на раждане на първо място във формата за регистрация или – ако не е попълнена – при покупка. Основният купувач е изрично отбелязан като такъв по време на процеса на резервация. Можете да намерите името на основния купувач в имейла за потвърждение, както и на Вашия билет. Важно е Основният купувач да пристигне със своята група и валиден документ за самоличност със снимка (паспорт, лична карта, шофьорска книжка), за да влезе цялата група на събитието.

Групи няма да бъдат допускани на територията на събитието без основния купувач да е на място. За групова се счита всяка поръчка на два и повече билета.

Купувайте билети само от оторизирани сайтове – за концерта в Бъргария  това е само www.ticketstation.bg. Билети ще се предлагат само онлайн. Всички официални уебсайтове на агенти за билети ще бъдат изброени в рекламите на турнето и на EdSheeran.com

10 сутринта българско време в четвъртък, 26 октомври 2023г.

Билетите са на цени между 120 – 300 лв. Всички билети се облагат с административна такса за резервация от максимум 6 процента плюс максимум 1,5% такса за трансакция на поръчка.

Клиенти, които имат издадени решения от ТЕЛК, трябва да посетят ticketstation.bg и след това да кликнат върху връзката „Налични са опции за хора в неравностойно положение. Попълнете формуляра тук“ на страницата за покупка на билети за събитието, или да отидат директно на ticketstation.bg/disabled-access.

Неетична вторична продажба на билети се наблюдава тогава, когато хората купуват билети на официалната им стойност и след това ги препродават на завишени цени чрез методи и уебсайтове, които не са одобрени от артиста, като по този начин отнемат на истинските фенове шанса да купуват билети на официални цени.

Продавачите на билети и неоторизираните дистрибутори използват множество разплащателни карти, фалшиви самоличности и сложни компютърни програми („ботове“), за да купуват големи количества билети, които след това предлагат за препродажба на силно завишени цени.

Ще има строго ограничение от до 6 билета на събитие за един клиент. Това ограничение е в сила, за да се даде на възможно най-много хора справедлив шанс да закупят билети. Закупувайки повече от един билет, цялата група трябва да пристигне едновременно на мястото на събитието, заедно с Основния купувач, който трябва да предостави валиден документ със снимка.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, че всички трансакции, засечени като покупки от ботове, създаващи дублиращи се акаунти и други с цел закупуване повече билети от зададения лимит, както и всички трансакции, които изглеждат подозрителни и са над лимита на билетите, ще бъдат анулирани.

Ще трябва да опитате да направите друга поръчка с друг Основен купувач и карта за разплащане.

Присъствието на Основния купувач на място е задължително изискване за влизане. Допълнителните билети, закупени от това лице, могат да се използват за други хора, посочени по време на процеса на покупка, стига ВСИЧКИ да пристигнат заедно с Основния купувач. Ако искате да купите билет като подарък, тогава ще трябва също да присъствате, за да получат Вашите приятели достъп до шоуто.

Всички възрастови ограничения на мястото са ясно показани на страниците за продажба на билети:

 • За сектор „Standing” / правостоящи – не се допускат лица под 14 годишна възраст на терена.
 • За всички седящи сектори – не се допускат деца под 6 годишна възраст

В малко вероятния случай, в който искате да закупите билети от името на хора под 18 години, които нямат достъп до смартфон, Ви препоръчваме да посетите шоуто заедно с тях.

Всички непълнолетни или малолетни посетители следва да имат валиден билет и да бъдат придружени от възрастен, над 18 години, също с валиден билет.

Не, всички посетители трябва да имат закупен билет, независимо от тяхната възраст. Всички непълнолетни или малолетни посетители следва да имат валиден билет и да бъдат придружени от възрастен, над 18 години, също с валиден билет.

Вашите билети ще бъдат доставени до 14 дни преди събитието. TicketStation ще изпрати изрична информация по мейл до всички, закупили билети, когато те вече са налични.

Цените за правостоящи са разделени на три категории и ще се променят автоматично при достигане на синхронизирания с промоутъра лимит. Няма разлика в достъпа, който предлагат трите ценови категории. Имайте предвид няколко неща: 

 • Поради големия интерес, вероятно категорията “Правостоящи” ще се изчерпи първа;
 • Поради големия интерес, няма как да предвидим кога ще бъде изчерпана всяка ценова категория и при момента Ви на влизане в секцията за продажби коя от трите цени ще бъде налична. 
Добри новини – шоуто ще е 360 градусово. Това означава, че сцената е създадена с мисъл всички фенове да имат качествено преживяване на концерта, независимо къде се намират.
ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП

За да получите достъп до концерта, трябва да носите билета си с ясен и неповреден видим баркод. Няма нужда да печатате билета си. Може да се наложи да предоставите Вашето имейл-потвърждение на резервацията, както и валиден документ за самоличност със снимка, който съответства на името в потвърждението.

Допустимите документи за самоличност са актуална лична карта, актуална шофьорска книжка, актуален паспорт.

Всички възрастови ограничения на мястото са ясно показани на страниците за продажба на билети:

 • За сектор „Standing” / правостоящи – не се допускат лица под 14 годишна възраст на терена.
 • За всички седящи сектори – не се допускат деца под 6 годишна възраст

В малко вероятния случай, в който искате да закупите билети от името на хора под 18 години, които нямат достъп до смартфон, Ви препоръчваме да посетите шоуто заедно с тях.

Всички непълнолетни или малолетни посетители следва да имат валиден билет и да бъдат придружени от възрастен, над 18 години, също с валиден билет.

Първо, проверете папката си с нежелана поща или спам. В натоварени периоди имейлите за потвърждение може се забавят с до 72 часа, докато пристигнат. Ако след изтичане на 72 часа и успешна транзакция все още не сте получили потвърждение, свържете се с българския отдел за обслужване на клиенти на турнето към Ticket Station на мейл es@ticketstation.bg.

Моля, уверете се, че телефонът Ви е напълно зареден или в краен случай – имате отпечатани билети, преди да тръгнете, за да избегнете подобни ситуации. Разбира се, ако се случи нещо извън вашия контрол , моля, отидете до касите на Ticket Station на място, където колеги ще се опитат да Ви помогнат да намерите поръчката си.

Моля, свържете се с българския отдел за обслужване на клиенти на e-mail es@ticketstation.bg .

Официалната препродажба на билети ще бъде пусната след изричен анонс преди шоуто. Препродажбата на билети за Ed Sheeran е строго забранена, освен чрез официалната платформа за препродажба по номинална стойност – TicketSwap . Пълните подробности ще бъдат публикувани до началото на шоуто.

Всеки билет на Ed Sheeran, предлаган за препродажба другаде, онлайн или офлайн (включително Viagogo или всеки друг неоторизиран източник, включително всички второстепенни уебсайтове за продажба на билети), ще доведе до анулиране на цялата първоначална резервация. На първоначалния купувач и неговата група ще бъде отказан достъп и всички други покупки, които притежават, също ще бъдат анулирани.

Професионални камери (считани за камери със сменяеми лещи), видео и записващо оборудване са строго забранени. Камерите за лична употреба и камерите на смартфоните са допустими.

TicketStation ще уведоми всички, закупили билети, кога ще отворят вратите за шоуто. Оставете си достатъчно време, за да влезете преди началото на концерта – желателно е да дойдете поне около 15:00 в деня на концерта (часът е ориентировъчен и може да бъде променен)

Не се притеснявайте, ще опитаме да Ви помогнем. Посетете касата на Ticket Station на място, където колегите ще опитат да Ви помогнат да разберете какво може да се е объркало. Запомнете, НЕ купувайте билет от някого, когото не познавате лично на улицата, ИЛИ от неоторизиран вторичен уебсайт за билети.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ

За да направим процеса на закупуване на билети по-лесен и бърз, можете да попълните формуляра за бърза регистрация на адрес edsheeran.ticketstation.bg преди началото на официалните продажби. По този начин, данните Ви ще бъдат автоматично заредени без забавяне, когато билетите влязат в продажба.

Попълването на формуляра не е задължително, за да закупите билет. Формулярът ще бъде активен от 12 на обяд на 20 октомври до 23:59 на 25 октомври 2023 г.
Датата на пускането на билети в продажба е 10:00 ч., 26 октомври 2023 г.

Попълвайки формуляра с подробности за клиента ще:

 • Получите лично информация за условията за купуване на билет и посещение на концерта.
 • Ускорите и улесните процеса на закупуване на билети след пускането им в продажба.

Билетите за концерта са поименни. Със закупуване на билет или извършване на предварителна регистрация, ще Ви бъде създадена регистрация в Ticket Station.

Това ви дава предимства, сред които:

 1. винаги да имате достъп до закупени билети, дори ако изтриете мейла с потвърждение по погрешка
 2. да се възползвате от преференциални цени и условия, свързвайки Fest Club акаунта си с TicketStation

Следвайки основната цел на артиста за равен достъп до събитието на всички желаещи, се въвежда допълнителна технологична мярка – опашка при покупка на билети. Тя позволява равно разпределяне на трафика към сайта и е своеобразна защита срещу неоторизирани и зловредни действия.

За съжаление, ще трябва да заредите страницата отново.

Да, за съжаление, ще трябва да заредите страницата отново.

Да, ще Ви бъдат нужни две имена, актуален мейл адрес и телефон.

Сесията Ви ще бъде активна 15 минути. Ако не извършите плащане в този период, ще бъдете пренасочени отново към опашката за покупка. Пригответе задължително За успешно плащане, вашата карта трябва да разполага с ДИНАМИЧНА 3D защитна парола! Подгответе се предварително, за да не изтече Вашата сесия.

Не, всички билети са поименни и името, изписано върху билета, трябва да съвпада с името на посетителя.

Не. Бихте могли да промените имена върху билет, единствено чрез продажба през единствената оторизирана платформа за вторичен билетен пазар за събитието – TicketSwap.

По желание, ще можете да разпечатате сами получените билети. Обърнете внимание, че ще получите билетите си не по-рано от 14 дни преди концерта.

Не, не е необходимо.

Не. Бихте могли да прехвърлите собствеността на билет само  чрез продажба през единствената оторизирана платформа за вторичен билетен пазар за събитието – TicketSwap. В случай на изключителна ситуация, свържете се с българския отдел за обслужване на клиенти на es@ticketstation.bg.

Не, за събитието не се предлагат отстъпки.

Билетите са поименни и при пристигане ще бъдете помолен/а да представите валиден документ за самоличност. Ако данните не съвпадат, няма да бъдете допуснат/а до събитието. Бихте могли да промените имена върху билет, единствено чрез продажба през единствената оторизирана платформа за вторичен билетен пазар за събитието – TicketSwap.

Не, основният купувач задължително трябва да присъства и трябва да влезете в зоната на събитието едновременно.

Не, всички билети са поименни.

Не. В случай на изключителна ситуация, свържете се с българския отдел за обслужване на клиенти на es@ticketstation.bg.

Създаден е специален отдел за обслужване на феновете на Ed Sheeran. За всякакви въпроси, чиито отговори не намирате по-горе, можете да пишете на es@ticketstation.bg, както и да се обаждате на телефон +359887117774 всеки ден между 10:00 и 18:00.

Вашите билети са свързани с акаунта ви в TicketStation. Това означава, че вашият билет и индивидуалната информация, която сте предоставили при покупката, са свързани. Ако билет бъде препродаден по някакъв начин, различен от официална препродажба на билети през Ticketswap с номинална стойност, ще ви бъде отказан достъп до мястото.